ROWADAG 2017


Ondanks motregen geslaagde Eurode Rolstoelwandeldag


Op zaterdag 12 augustus 2017 werd voor de 20e keer de Eurode Rolstoelwandeldag georganiseerd. De organisatie, die om beurten in handen is van Herzogenrath en Kerkrade, vond dit jaar plaats in Kerkrade. De Zonnebloem regio Kerkrade/Landgraaf heeft het stokje overgenomen van het Platform Gehandicaptenbeleid Kerkrade om deze dag te organiseren.

Al dagenlang was het koud en regenachtig weer. Ook voor deze dag waren de weersvoorspellingen niet echt rooskleurig. Maar gelukkig viel de hoeveelheid "motregen" mee en kon de geplande wandeling gewoon doorgaan.

Het aantal aanmeldingen lag met 200 personen, waarvan zo'n 100 rolstoel- en scootmobielgebruikers, een stuk boven het deelnemersveld van afgelopen jaren. Ook in het Sjtaater Hoes in Terwinselen was het wat pas- en meetwerk, maar zoals het spreekwoord zegt "er gaan veel geduldige schapen in een hok" en dat bleek ook nu weer het geval.

Na ontvangst met koffie en thee vertrok de gigantische stoet richting Kasteel Strijthagen. Het was een hele klus om een dergelijk grote groep een paar keer de weg over te laten steken. Na een wandeling van zo'n 5 kwartier door een prachtige bosrijke omgeving werd er gepauzeerd bij de visvijver van het kasteel. Er werd water uitgedeeld aan alle deelnemers en het toilet werd druk bezocht. Na nog een stevige wandeling van een uur was iedereen weer terug in het Sjtaater Hoes in Terwinselen, waar een heerlijk koud en warm buffet klaar stond. Het smaakte heerlijk!!!

De muziek werd deze middag verzorgd door Rinus Hermsen. Vele bekende liederen werden meegezongen door de deelnemers. Ook de Sjpasskapel "Winnieg Lf Val Doesj" viel goed in de smaak. Na de koffie/thee met een lekker stuk Limburgse vlaai werd de dag afgesloten met een loterij. Het aantal prijzen leek onuitputtelijk.

Frans Driessen, voorzitter van de Zonnebloem regio Kerkrade/Landgraaf sloot de dag af, waarbij hij alle sponsoren maar vooral ook alle vrijwilligers bedankte. Het was weer een zeer geslaagde dag !!!